Blog Single Post

06

július

8308

Egy könnyed nyári lakoma a Renaissance Étteremben

 

Lassan egy hete itt a július, ez pedig azt jelenti, hogy igencsak benne vagyunk a nyárban.
Következzen havi ajánlatunk, egyenesen a konyhafőnöktől!

8308
Ha nyár, akkor az egyet jelent a vízparttal, a természettel, a nyaralással és a lenge ruhákkal.
Csupa pozitív dolog, sokunkat azonban némi aggodalommal is eltölti, hogy a nassolásaink és mozgáshiányunk eredménye napvilágra kerül – a strandon mindenképpen.
Ezen az sem segít, hogy a nyári pihenések alatt hajlamosak vagyunk igent mondani az olyan bűnözésekre, sőt, akár túlzásba is vinni őket, mint a lángos, a jégkrém vagy a cukros üdítők.

Ezzel szemben a nyárról a könnyű ételekre is asszociálhatunk: a sok friss zöldségre, a gyümölcstálakra, a könnyű húsokra, az izgalmas, de óvatos fűszerezésre, a kímélő, hűvös desszertekre.

Ajánlatunk júliusra

Előétel

Ha a nyári kánikula beköszöntével kevésbé is kívánjuk a meleg leveseket, a friss salátával és füstölt fürjtojással tálalt füstölt gomolya azonban egy júliusi ebéd egyszerre könnyű és ízletes előétele lehet.

Főétel

Ha az őszi menünk állócsillagai a vaddisznóragu, a libacomb és a szarvashátszín voltak, akkor nyár sztárja nem lehet más, mint a sült pisztráng. A fehér húsú, ízletes halat egészben sütjük, miután fehérborban és zöldfűszerekkel pároltuk, a tányérra pedig spenótos burgonyapüré társaságában kerül. Aki kevésbé szereti halat, annak természetesen ajánljuk a különlegesen finom csirkét, amely kétféleképpen is szerepel az étlapunkon: egyrészt a mellhúsa fokhagymás fűszervajjal megbolondítva, céklapürével és zöldséges risottóval, másrészt a zamatos comb formájában, amelyet csíkokra vágva, igazán ínyenc módon chilivel és mézzel sütünk, mellé pedig lepényt és salátát tálalunk.

Desszert

A desszert mindig kínos kérdés nyáron, az ilyen könnyű főételek mellett azonban igazán megengedhetünk magunknak egy kis kényeztetést. A gránátalma-öntetes fehércsoki habunk nagy közönségkedvenc, és könnyed lezárása lehet egy nyári ebédnek.
Természetesen ott a nagy nyári klasszikus is, a fagylaltkehely: a különféle izgalmas ízekben rendelhető, hűsítő gombócokat friss gyümölccsel spékeljük meg. Ha nagyon vigyáznánk az alakunkra, akkor esetleg osztozhatunk rajta szeretteinkkel, hiszen valljuk be: bikiniszezon ide vagy oda, a fagyi nyáron esik a legjobban!


Kövessen bennünket a Facebookon is, hogy ne maradjon le éttermünk legfrissebb ajánlatairól!

- fagyas.robert, ,

0 Comment