A Renaissance Étterem decemberi kínálatából szeretnénk bemutatni két különlegességet, egy klasszikust és egy igazi ínyencséget.
Azoknak, akik soha, de soha nem bíznák a véletlenre a halat.
Harcsa halászlé gyufatésztával
A karácsonyi halászlé háromból négy embernek jelent egyet az ünnepkör fő fogásaival, így magától értetődik, hogy nálunk is kapható ennek a kifejezetten magyar ízlelőbimbók számára kedves halételből egy nem éppen szokványos kategóriába eső változat. Séfünk paprikás harcsája pompás, a hozzá való gyufatészta pedig azt hivatott szimbolizálni, hogy itt valódi, hamisítatlan hagyományőrzésről van szó. Még az a kis csipet fondorlat is évszázados…
Könnyű lazacfilé Renaissance módra
Ami ott indul, hogy zöldség metéltet készítünk, melyhez bazsalikomos hollandi mártást kínálunk, valamint egy közel sem szokványos plusz elemet, nevesen cikóriát. Az összhatás lenyűgöző. Nemes halhoz nemes és különleges alapanyagok illenek, séfünk ennek tudatában engedte el a fantáziáját mindannyiunk legnagyobb örömére.