Fontos, hogy rendszeresen újragondoljuk és bővítsük halétel-kínálatunkat, hiszen jól tudjuk: törzsvendégeink imádják a különleges halfogásokat. Séfünk szeptemberi alkotása ezúttal egy hagyományos fogás újragondolása.
A hangsúly ezúttal a fűszerezésen van. A koriander ha lehet, az egyik legkülönlegesebb fűszer, még akkor is, ha alapfűszereink között tartjuk számon. Nem véletlenül. Ez a rendkívül illatos, Földközi-tenger vidékéről származó növény évszázadok óta része az európai gasztronómiának, s hogy a magyar konyhának is régóta eleme, mi sem bizonyítja jobban, mennyiféle elnevezésünk van rá: belénd, kerti bors, sobrabori, csak hogy néhányat említsünk a sok közül. A fogas ezzel a kis varázslattal lesz igazán izgalmas. Persze az is sokat hozzátesz különlegességéhez, hogy spenótos bulgurral és házi borsókrémünkkel tálaljuk.
Aki szereti a halételeket, ugyanakkor szívesen adózik a gasztronómiai különlegességek oltárán, egész biztosan nem fog csalódni.
Jó étvágyat kívánunk!