Mondhatnánk, hogy Mátyás lakomás asztalánál is ezt szürcsölhette az udvarnép kiválasztott elitje a király nagy vadászatai után, de aligha…
A muflon ugyanis csupán az utóbbi bő másfél évszázada van jelen a Pilis erdeiben, köszönhetően annak a bizonyos Forgách grófnak, aki betelepítette, hogy ne kellejen olyan messzire utaznia egy-egy izgalmas muflonvadászat kedvéért. Ennek ellenére szinte azonnal megjelent a hazai vadászkonyhában, s az sem feltétlenül igaz, hogy Mátyás ne ehetett volna idehaza muflont, legfeljebb messzebbről kellett behozatnia (bár annak idején az ország határai enyhén szólva másképpen festettek), szóval: a Pilisben bizosan nem vadásztak muflont 600 éve, mi azonban egészen kiváló ragulevest készítünk belőle áprilisban és május elején.
Ragu levesünket sok-sok zöldséggel főzzük, s teszünk bele nagyszerű házi medvehagymás burgonyagombócunkból is bőven.
Az eredmény: egy kiadós, gazdag húsleves, igazán különleges ízvilággal. Nem érdemes kihagyni, s azok számára is szívesen ajánljuk, akik egyébként kevésbé nyitottak a nem megszokott húsfélék irányába. A muflon rendkívül finom, omlós, egészséges, manapság ritkaságszámba menő falat, ám népszerűsítésére mi is nagy szeretettel vállalkozunk, séfünk alkotása által különösen.