Annak szerencsés ténye, hogy itt vagyunk Visegrádon, a Pilis ölelésében, a zúgó patakok zegzugos tündérvilágában, bizony étlapunkra is komoly hatással van. Egy kis barangolás következik vadételeink, halkülönlegességeink világában!



Tejszínes, tárkonyos őzragu levesünk Mátyás király vadászatainak könnyedségét idézi, a finom levest pedig szakácsaink megbolondítják egy kis házi burgonyagombóccal. Éttermünk ezen fogása hosszú évek óta hatalmas népszerűségnek örvend. Nem véletlenül…

őzraguleves

Leveskülönlegességeink következő fejezete a pilisi vadászatokból származó nemes alapanyagok felhasználásának határtalan lehetőségeiről árulkodik, ugyanakkor azt is jól példázza, hogy a Renaissance Étterem a tradicionális fogások felé is nyitott.
Bemutatjuk visszajáró, levesimádó vendégeink másik nagy kedvencét, fácán húslevesünket, melyet füstölt fürjtojással szolgálunk fel:

fácán húsleves

Pisztráng. Nemes, kecses halfajta. Néhány éve pedig,legnagyobb örömünkre és büszkeségünkre, ismét feléledt a sok évszázados pisztrángtenyésztés hagyománya a környéken.
Mi egészben sütjük, ahogy a legfinomabb, fehér borban, zöld fűszerekkel pácoljuk, spenótos burgonyapürével tálaljuk:

pisztráng

Ön is elolvad már a gyönyörű rózsaszínre sült szarvashátszín gondolatától is? Akkor képzeljen el mellé még egy kis mézes káposztapürét, meg egy cseppnyi izgalmas kávémártást, és ráadásként hozzá némi házi burgonyalángost…

szarvashátszín

A vaddisznó a szarvas és az őz mellett már évszázadok óta a magyar erdők ikonikus nagyvadja. Vadászatuk fortélya komoly hagyomány, húsuk gondos elkészítése pedig a magyar konyha talán legremekebb vadfogásait adja.
Éttermünk vaddisznóraguja erdei gombával készül, melyet szalvétagombóccal tálalunk:

vaddisznó ragu

Kíváncsi további ételkülönlegességeinkre is?
Megkóstolná a legszebb falatokat?

Minden nap várja Önt a visegrádi Renaissance Étterem!


Kövesse visegrádi éttermünket a Facebookon is!