A lakoma minden korszak számára saját jelentéssel bír, de általában a vidámság és a bőség kapcsolódik hozzá. Fél évezreddel ezelőtt benne lett volna a TOP 5 keresési kifejezésben is. Elmondom miért!

Renaissance lakomán fiatalok turisztikai papír koronában

Annak idején is erről szóltak a lakomák: élvezni az ételek ízét, az italok zamatát és egymás társaságát.

Végre itt az ünnep ideje!

A középkor átlagemberének, de még a módosabbaknak is meg kellett elégedni a megszokott napi rutinnal, viszonylag kevés esély volt kiszakadni a hétköznapok monotonitásából. A gazdagabbaknak ott volt például a vadászat, de még ez is idényhez volt kötve.

Egyetlen alkalom kínálkozott, amikor az ember kiléphetett a mókuskerékből, s felhőtlenül élvezhetett néhány órát: ez pedig az ünnep, illetve a lakoma, az élet élvezetének ideje.


Ide kattintva megnézheti, hogy milyen egy modern lakoma, középkori környezetben – Tematikus királyi lakomáink már 10 főtől is foglalhatók!


A középkori élmény

Az ünnepség és a lakoma szükségszerűen összefügg a közékor emberének fejében. Legyen szó szentek ünnepeiről, esküvőről, vagy akár a király érkezéséről, egy-egy nagy esemény mindig alkalmat ad a dinom-dánomra.

Salamon-tornyban lakoma készül, már megterítve a panorámaterasz asztalai

A régiek is odavoltak a kilátásért, s nekünk sem kell alább adni! A Salamon-torony tetején is rendezhetünk lakomát, minden földi jóval…

A lakoma megismételhetetlen, egyedi karakterrel bír, jelentősége van az egyén életében, egy olyan örökérvényű emlék lesz belőle, amit megemleget, ami beszélgetések, adomák tárgyát képezi, ami mostohább időkben talán az egyetlen örömforrás – Bezzeg akkor milyen jó volt!


Foglaljon most, ha máris elcsábította valamelyik tematikus lakománk!


Ha tehát 500 évvel ezelőtti ősünk lehetőséget kapna néhány Google keresésre, biztosan kíváncsi lenne arra, hogy hozzá legközelebb mikor lesz újra lakodalom, és szívesen kukkantaná meg a földesúr mulatságát webkamerán.

Lakoma, ahogy ma szeretjük!

A lakoma persze számunkra is jelentéssel bír. Mi a Renaissance Étteremben majd minden héten átélhetjük azt a hangulatot, amit csak jó emberek vidámsága tud életre kelteni – Ízletes ételek, zamatos italok, az élőzene és e gyönyörű visegrádi tájék ünneplésére invitáljuk Önt! Itt Visegrádon megtapasztalhatja, hogy milyen is egy igazi, határtalan lakoma.

Lakoma a Renaissance Panoráma termében

A Renaissance Étterem Panoráma terme különösen alkalmas akár nagyobb csoportok számára is: evés-ivás, zene, tánc – A hely éppen tökéletes!

Egy kis ízelítő – Íme, egyik lakománk a 8 közül:

Mátyás király bőségtálja

– Fácánleves eperlevéllel
– Házi disznó bordás része sült gombával,császárszalonnával egyben sütve
– Rozmaringos sült csirkecomb pikáns, hideg szószokkal, lencsepürével
– Aranyozott kelt tészta gombócok habos boros öntettel
Minden menüsorunkhoz rendelhetőek a következő előételek:

– Libamájpástétom friss zöldségekkel
– Vadhúsból készült pástétom feketeszeder mártással, friss gyümölcsökkel
– Rizlinges szárnyasmáj terrine zöldséglekvárral

Minden menü magába foglalja: A fehér- és vörösbor, valamint az alkoholmentes üdítőitalok korlátlan fogyasztását, egy aperitifet és egy csésze kávét vagy teát.


Időben szeretne értesülni aktualitásainkról, programjainkról? Kövessen minket Facebookon!