Nagy örömmel szállunk fel márciusban mi is arra a vonatra, mely elhozza végre a színhúsok világába azt a régi-új alapanyagot, melynek a PR-ja közel egy évszázadon át volt igen kedvezőtlen, valójában nem is igen tudni, hogy miért… 

Csak manapság került vissza a gourmand-ok asztalára a marhapofa, mint alapanyag, pedig az igazán szakavatott húsevők mindig is jól tudták, hogy a marha ezen része az egyik legkiválóbb húsalapanyag, no amennyiben van időnk kivárni a nem éppen rövidke elkészülési időt. Mi is épp emiatt döntöttünk a konfitálás mellett, s ha szeretnénk, sem tudnánk elkapkodni a fogás elkészültét. A rendkívül rost- és kollagéngazdag fejterület, ha megfelelő ideig készül belőle fogásunk, s persze ha tudjuk, hogyan bánjunk az ilyen érzékeny alapanyagokkal, valószínűleg az egyik legjobb dolog, amit egy marhából kinyerhet az aranykezű hentes.

Vadas szósszal tálalt konfitált marhapofánkat márciusban pirított knédlivel és hagymaropogóssal kínáljuk. Hozzá pedig javasoljuk borkínálatunk különlegességei közül valamelyik testes, magyar vörösbort, ízlés, emlékek és érzés szerint.