Május első napjaiban még nem tudtuk, hogy a hónap első fele nagyjából az esőzésekről szól majd. Ugyanakkor hátra van még közel másfél hét, ami az esőkabátos időnél szebbet is ígérhet.

Persze ha az ember a Renaissance Étteremben ül, és mondjuk a fedett alső teraszról hallgatja az esőt, s csodálja a szomszédos Duna felett izgalmasan cikázó párafoltokat, mindjárt más a helyzet. Mert ami egyikünket szomorúvá teheti kissé, az másikunk számára lehet akár az izgalmas, befelé forduló szemlélődés tökéletes pillanata. Mert nem szabad elfeledkeznünk róla, hogy az esők után gyönyörű, zöldbe borult természet vár majd bennünket odakint, s indulhatunk is felfedezni a Pilis, vagy épp gyönyörű Visegrádunk összes csodáját.

Addig is, amíg a szemlélődés, esetleg egy kis spleen vezérli a hangulatot ezzel az esővel, hadd ajánljuk figyelmedbe a hónap két különlegességét is konyhánk kínálatából.

Bazsalikomos eperleves

Az eper szezonja van most, így aztán azon filozófiánk mentén, miszerint mindig legyen az étlapon olyan különlegesség, amely szinte közvetlenül a kertből érkezik, hát természetes, hogy az első valódi eperlevesedet nálunk kóstolhatod meg, ha kedved tartja. Séfünk aprócska furmányainak egyike az isteni bazsalikom…

Bőrös fogasfilé rösztivel és spárgaszósszal

A fogast is ezerféleképpen el lehet készíteni, de egy biztos kéz sosem kerüli el a klasszikus alapvetéseket. Nálunk is a hagyományos megoldásoknál indul a folyamat, aztán jön a titkos csavar, végül pedig egy kis citrusos spárgaszósz, körítésnek pedig karfiolos röszti burgonya. Klasszikus májusi finomságok a tálon!

Várunk nagy szeretettel a pünkösdi hosszú hétvégén is a
Renaissance Étteremben!
(ASZTALFOGLALÁS)