A tavasz bizony konyhánkra is bemosolygott már, így aztán, függetlenül attól, hogy jöhet-e még fagy, lesznek-e hidegebb napok, esetleg hó is hullik-e még a következő hetekben, mi már tavaszi hangulatban is maradunk. 
Márciusi ajánlatainkon ez leginkább abban érhető nyomon, hogy a legkülönfélébb sültek különleges költeményeit vonultatjuk fel a muflon gulyástól a marhapofáig… És persze élvezzük a napsütést.

Muflon gulyás csipetkével

Egy egészen páratlan variációja a mindenki által jól ismert gulyásnak. Itt azonban egy valódi vad-ritkaság szolgál gazdag levesünk alapjául, a muflon, mely pilisi erdeink egyik legkülönlegesebb ajándéka. Házi csipetkével tálaljuk.

Konfitált marhapofa vadas szósszal

A marhapofa az utóbbi évek egyik komoly újrafelfedezettje a gasztronómiában, ami nem véletlen, hiszen rendkívül értékes a szarvasmarha a fejtájék ezen részén található húsa. Hagymaropogóst és pirított knédlit tálalunk hozzá. Valódi marha-különlegesség, igazi ritkaság.

Füstölt oldalas póréhagymás burgonyatortával

E fogás elkészítése abszolút klasszikus mederben indul, innen jutunk el odáig, hogy végül egy kis póréhagymás burgonyatorta is szerepbe kerül a tányéron. A karotta püré további különlegessége után egy kis fokhagymás pecsenyelével tereljük vissza a hagyományos kezdetekhez a mennyei oldalast.

Desszert: Túrófánk

Házi túrófánkunkat szederrel és vanília öntettel tálaljuk, s ezzel máris irányba állítjuk, s mintegy megelőlegezzük optimizmusunkat egy már nem is oly’ messze lévő nyár felé…

Jó étvágyat kívánunk!