Október a színek és az ízek találkozásának hava, talán azóta, hogy az ember rátalált erre a gyönyörű kárpát-medencei gyönyörűségre, amit oly sokan hívhatunk hazánknak.
Szeptemberi ötleteléseink eredményei pedig az alábbi fogások formájában öltenek testet Visegrádon, az Úr 2020-ik évének 10. havában.

Sütőtök krémleves, pirított garnélával, tökmaggal

Ízlés és kulturális megközelítés dolga talán (leginkább ez utóbbié), mi azonban úgy vagyunk vele, hogy a tök szezonja ez, angolszász ünnepek ide, vagy oda. A tök pedig nagyon finom és ezerféle módon lehet elkészíteni. Mi ezúttal levest készítünk belőle, magját pirítva szórjuk bele, a garnéla pedig, nos hát…, meg kell kóstolni és máris kiderül, miért a választás.

Sertésszűz érmék batáta ropogóssal, füstös körtemártással

Bár a disznóvágások szezonjára még várni kell úgy három hónapot, mi mégis úgy döntöttünk, hogy megkezdjük a hangulatépítést. Hozzá kiváló, friss édesburgonyát és hallatlanul izgalmas, fütös körtemártást kínálunk. Ez a fogás maga a nagybetűs ŐSZ!

Házi burgonyalepény marhahússal és zöldséggel töltve

A Renaissance Étterem lepényei már jó ideje lázban tartják azon kedves visszajáró vendégeinket, akik lelkes rajongói a házias megoldásoknak. Számukra (is) jó hír, hogy ezúttal kipróbáltuk, mi történik, ha marhahússal és zöldségekkel töltjük meg az egyik legkiválóbb burgonyalepény-receptvariációt. Mi imádjuk. Nagyon kíváncsiak vagyunk, mi lesz a véleményetek…

Aszalt paradicsomos bulgur, savanyított répa, pirított szívsaláta

Októberi húsmentes finomságunkat az ősz tiszteletére rendkívül jól illeszkedő színekkel és kellemes, savanykás-édeskés ízkombinációkkal képzeltük el. 

Desszert: Almás habcsók szelet, mandulával és fügemártással.

Szokták mondani, hogy az ősz és a tavasz olyan évszakok, melyek minden évszakból magukban horzoznak egy keveset. Az arányok mindig az adott pillanat szeszélyén múlnak. Így van ez októberi desszertkülönlegességünkkel is.