Megérkezett a kora ősz Visegrádra is. Mivel is ünnepelhetnénk a leginkább hozzánk illő módon ezt a minden évben nemes, szeptemberi gyönyörűséget? Nézzük, mit ajánl éttermünk séfje az első őszi hónap néha álmoskás, de kontúrjaiban még meglehetősen nyári hónapjára!

Szereted a különleges halételeket?

Bőrös fogas filé, paprikamártás, petrezselymes kuszkusz. Ez lesz az a kora őszi fogás, amit nem felejtesz el majd egyhamar. Szerettük volna egy kicsit feléleszteni az egyébként régi magyar hagyományokkal bíró fogaskészítést, viszont nem tudtuk kihagyni a reformfordulatok közül a kuszkuszt sem. Hogy miért? Kóstold meg és azonnal kiderül!

A marhasültek örök szerelmeseinek

Konfitált marhapofa répakrémmel, pirított puliszkával, marinált hagymával. Sokan mondják, hogy bármit konfitálhat az ember, szinte garantált a tökéletes eredmény. Bár kissé összetettebbnek véljük a dolgot, azért meg kell hagyni: a konyha ahol értenek a konfitáláshoz, eleve kiváló pedigrével indul bármilyen versenyen. Séfünk ezúttal a konfitált marha pofahúst kombinálta minden jóval, amit a kertben lelni ekkortájt. Komoly marhaétel, könnyed körettel és isteni ízkombinációkkal. 

2 fős tálunk a hónapban

Ezúttal a következő fogások kerültek nagy tálunkra: konfitált kacsacomb, sült sertésoldalas, panko morzsába forgatott csirkemell filé, roston sült zöldségek, házi burgonyaszirmok, a kihagyhatatlan snidlinges majonézel és persze mézes-füstös mártásunkkal. Egy kiadós pilisi túra után nagyon jól fog esni!

Egy izgalmas leves a nyárutó margójára…

Hiszen vannak magyar gyümölcsök, amelyek ilyenkor a legfinobbak. Séfünket és kollégáit pedig szeptemberben sem hagyja el az ihlet. Fahéjas szilvaleves túrógombóccal. Lenyűgöző összeállítás. 

Azok a belga csokoládék…

Szeptemberi desszert ajánlaunk pedig nem más, kint egy kiváló, házi belga csokoládés kocka szilvalekvárral. A színek és a leghatározottabb ízharmóniák jegyében!

Jó étvágyat kívánunk!