2019-ben hétfőre esik Márton-nap, azaz november 11-e, ennek ellenére azonban elképzelhetetlen, hogy séfünk ne készüljön erre a hazánkban kiemelkedő fontosságú gasztro-eseményre. Nincs semmi baj a hétfővel. Főleg akkor nincs, ha a következő izgalmas fogásoktól roskadozik az asztal.

Séfünk Márton napi ajánlatának előétele egy kis liba rilette hagymalekvárral és pirított kovászos kenyérrel. Ehhez illeszkedik tökéletes módon a leves, mely nem más, mint egy kókusztejes sütőtök leves pirított garnélával. Miután pedig sikerült bevezetni a szárnyasokat, két útvonal is lehetőségként kínálkozik. Az egyik a rózsaszínre sült libamell aszalt szilvás árpagyönggyel, míg  a másik a sült fél kacsa hagymás tört burgonyával melyet narancsban párolt gesztenyével kínálunk. Desszert gyanánt mi más is következhetne, mint lúdláb? Persze nem a megszokott módon. Séfünk rafinériájával lúdláb mousse-t kínálunk karamellizált dióval és kandírozott meggyel.
A legkisebbeknek menüben húsleves, rántott csirkemell burgonyapürével, valamint desszertnek gesztenyekrém szerepel tematikus ajánlatunkban.

Mindemellett örömmel ajánljuk étlapunk két állandó vendégét is Márton-napra: a burgonyalángossal, vajban párolt körtével és birsalmapürével tálalt libamájat;

valamint a Renaissance Étterem híres libacombját bazsalikommal és fokhagymával fűszerezve, tócsnival és almás-vörösboros káposztával.

Jó étvágyat kívánunk!