Egy újabb őszi különlegességre szeretnénk felhívni a figyelmeteket ezúttal. A visegrádi Renaissance Étterem étlapjának zászlóshajói közül most a Vadisznó raguról ejtenénk néhány szót.

A Pilis vadgazgad erdői évszázadok óta kínálják számunkra terítéken a legváltozatosabb vadhúsokat.
Már IV. Béla udvarában is komoly hagyománya volt a vadászatnak, ő volt az első királyunk, aki Visegrádot választotta lakhelyéül, s utódai már egy igazán alaposan kiismert vadászterületet kaptak hagyatékul ezen a vidéken. De vélhetően már II. Béla idején is elhagyhatatlan eleme volt a pilisi tartózkodásnak a vadászat.
Mátyás király évszázadokkal később már egy igazi vadászterület-legendát vehetett és formálhatott át saját elgondolásai mentén. Tudjuk, hogy Hunyadi Mátyás maga is komoly vadász volt, ennek megfelelően gyakori elem lehetett udvari eseményeinek sorában a király által ejtett vadból készült ételek felszolgálása.

Vaddisznó ragunk ennek a hagyománynak állít emléket. Séfünk lassú főzéssel és klaszikus fűszerekkel varázsolja tökéletessé a vadhúsból készült ízletes ragut, melynek szaftjába a kellő pillanatban erdei gomba is kerül, így alkotva tökéletes egységgé ezt a remek egytálételt.
Házi szalvétagombóccal kínált fogásunkat Te is bármikor megkóstolhatod, ám az őszi időszakban talán még különlegesebb, még autentikusabb ízvilággal találkozhatsz, ha Vaddisznó ragunk mellett döntesz.
Kapros-tejfeles uborkasalátával, vagy friss kevert salátával még finomabb!

Jó étvágyat kívánunk!