Ehavi napi ajánlatunkban szerepel egy igazi halkülönlegesség, a vajhal is.
A vajhalról a szakavatottak azt mondják, a benne található különleges zsírok miatt a belőle készült fogásokat csak mértékkel érdemes élvezni. Így aztán célunk a tökéletes elkészítés és a hozzávaló fűszerezés kell legyen, no meg a köret körültekintő megválasztása. Aki szeret nagy mennyiségeket enni, nem feltétlenül lesz elégedett, aki azonban az ízek tökéletes kapcsolódásait keresi, esetleg kifejezett örömmel kísérletezik az új dolgokkal, egész biztosan örömét leli majd séfünk vajhal fogásában.
A szálkamentes vajhalat bazsalikommal készítjük, tehát a lehető legegyszerűbb fűszerezési formák közül választottunk, hogy a hal eredeti íze minél izgalmasabban előtérben tudjon maradni. A köret tejszínes, spárgás, zöldfűszeres gnocchi. Nem könnyű étel, bár annak tűnhet elsőre. Jó szívvel ajánljuk ugyanakkor mindazoknak is, akik most ismerkednek a hazánkban kevésbé elterjedt vajhal különféle elkészítési módjaival.
Jó étvágyat kívánunk!