Ismerjük a jelenséget. Már megint ugyanaz a csapatépítő tréning: fejtágítás, „vicces” feladatok és közös iszogatás. Sokan, ha választhatnak, inkább el sem mennek.
Nekünk viszont van egy olyan alternatívánk, ami nem csakhogy egyedi irányvonalat képvisel, de felér egy valódi időutazással.

kozepkori-csapatepites-15

Készülődés a nagy viadalra.

A Szent György Lovagrend katonai hagyományőrző tagozatával közösen álmodtuk meg és keltettük életre a középkori csapatépítés műfaját, lévén, hogy felismertük: ma már annyira közhelyes a legtöbb céges csapatépítő, hogy egész egyszerűen szükség és igény van valami teljesen újra.

Az alapvető pontok persze nem változtak, a cél ugyanaz: kerüljenek egymáshoz minél közelebb a csapattagok, oldják meg közösen a feladatokat és közben érezzék jól magukat.
A Salamon-toronyban azonban már az első lépések is jól mutatják, hogy itt valami egészen másról van szó a megszokottakhoz képest, ugyanis első körben, a csapatok megalakítását követően máris középkori ruhát kell öltenie mindenkinek.

Az egyes feladatok végrehajtásában a lovagrend tagjai lesznek a csapattagok segítségére, így első kézből ismerkedhet meg mindenki a fegyverforgatás rejtelmeivel.
A feladatok között olyan izgalmas dolgokkal találkozhatunk, mint az íjászat, a csatacsillag hajítás, vagy épp a középkor rettegett, több ízben is betiltott fegyverének, a hajítógépnek szakszerű használata.
Mindeközben persze kiszáradnia sem kell senkinek, hiszen a Renaissance Étterem felszolgálói biztosítják a folyamatos bor- és üdítő utánpótlást…

Hogy mi ez az egész? Beszállunk közösen egy időgépbe, kiválasztunk egy évszámot Károly Róbert uralkodásának idejéből és eltöltünk együtt egy hihetetlen délutánt az élő középkor városában, Visegrádon, egykori királyi fővárosunk egyik emblematikus helyszínén, a Salamon-toronyban, mint az uralkodó hű lovagjai.


Szeretne még többet tudni Visegrád érdekességeiről? Kövessen minket a Facebookon is!