Júliusban középkor, szeptemberben ókor… Lássuk, mit tartogat most hétvégére a hagyományőrzés fellegvára?

Most, hogy enyhül a kegyetlen kánikula, a Visegrádi-hegység és környékén nyújtózkodó túraútvonalak sokasága egészséges klímával hívogat bennünket. A nemsokára őszi színekbe öltöző táj szinte hívogatja az embert, hogy eltöltsön néhány órát a békésen ásítozó fák között… és miért is mondanánk nemet? Főleg, ha ezen a hétvégén akár Marcus Aureliussal is összefuthatunk a Fő utcán?

Quadriburgium

Szeptember 7-én, szombaton kerül megrendezésre, immáron 13. alkalommal a visegrádi Quadriburgium Játékok, mely kellemes időtöltést kínál mindazoknak, akik szeretnének betekintést nyerni az ókori római katonák mindennapjaiba, szeretnének megtekinteni egy-egy autentikus párviadalt, csatajelenetet. Izgalmas családi délutánnak ígérkezik a program, de mindazoknak, akik egy kellemesen laza, mégis eseménydús napot szeretnének eltölteni a város falai között, nyugodt szívvel tudjuk ajánlani.

Az ókori római istenek segedelmével

Az esemény késő délután kezdődik a Rendezvénytéren, és olyan, több évtizedes múltra visszatekintő hagyományőrző csoportok hagyományőrző műsorát tekinthetjük meg, mint a Norde Gard, a Legio Brigetio, vagy éppen a Legio II. Adiutrix. A programok során katonai bemutatókat, párviadalokat láthatunk majd, de lesznek kézműves foglalkozások, játékok és természetesen autentikus gasztronómiai különlegességekkel is készülnek a szervezők.
Tényleg…, mit ettek egykoron a római katonák…?

Évszázadok ízei

Aki ellátogat a XIII. Quadriburgium Játékokra, beleshet az egykori légiósok „konyhájába” is, ha azonban ezek után valami időben „közelebbi” étekre vágynának Önök is, hát ne habozzanak betérni hozzánk néhány feledhetetlen reneszánsz falatra, s hogy leöblítsék némi középkori borral az ókori utak porát…

Időzavarba keveredett? Sebaj.
Kikeveredni is segítünk majd belőle. Élvezze ki bátran mindazt,  amit Visegrád izgalmas világa adhat!