Idén immáron 32. alkalommal történik meg a csoda Visegrádon: városunk ismét felölti középkori ruháit, megjelennek a harcosok, a zenészek és a mutatványosok Európa számtalan pontjáról, s kezdetét veszi az ország egyik legkülönlegesebb mini-fesztiválja.

Középkori_lakoma_urak_körülülik_a_vadhússal_megrakott_asztalt-1200x800

A 32. Nemzetközi Palotajátékokra természetesen már év eleje óta készül a város, nincs olyan ember Visegrádon, aki ne várná már a július második hétvégéjét követő napokban, hogy a következő év teljen minél gyorsabban, hogy ismét találkozhassunk.

Ilyenkor három napon át olyan a város, mintha egy hatalmas időgépbe gyömöszölte volna egy nagy kéz, s végre ott találná magát, ahol az igazi helye van: Károly Róbert királytalálkozóján.

Idén is miénk a megtiszteltetés, hogy a lovagi forgatag egyik legkellemesebb kikapcsolódást ígérő helyszínén gondoskodjunk a középkori ízekre kíváncsi vendégek gasztronómiai utazásáról: a Királyi Borudvar fogásait a Renaissance Étterem szakácsai készítik aprólékos műgonddal, s felszolgálóink úgy sürgölődnek az asztalok körül az óriási tálakkal, akárha 1335-ben járnánk, az udvar központjában.

A lovagi tornákat követően a királynak és gyönyörű feleségének is mi szolgáljuk fel a legfinomabb falatokat, Csathó Pál pedig bemutatja hazánk kiemelt borvidékeinek isteni nedűit.

Napközben a Susato Régizene Együttes gondoskodik a jó hangulatról, esténként pedig, 22:00 órát követően indul a hajnalig tartó mulatság, olyan együttesek koncertjeivel, mint a Remdih, a Szimbola, a Szelindek, a Hollóének Hungarica és a Misztrál.

Akik pedig egy kis nyugalomra, hűsölésre, csendre vágynak, látogassanak el a három nap során is bármikor a Renaissance Étterembe, mely a gyalogszerrel is csupán percekre található a rendezvény központi helyszínétől, Királyi Palotától.


Érdekli a középkor gasztronómiája? – Kövessen bennünket a Facebookon is!