A British Library számtalan izgalmas lelettel szolgál az érdeklődők számára a középkorból. Ha valaki például arra kíváncsi, hogy miképpen célszerű elkészíteni az unikornist, hát ehhez is talál korabeli szakmai segítséget.

0260088e-d371-4852-8f45-1be9d94c081e

A Múlt-Kor történelmi portál oldalán olvashattunk a felfedezésről még néhány évvel ezelőtt. Az angol tudós, Brian Trump számára ugyanis hatalmas örömöt jelentett, hogy végre sikerült megtalálnia azt a receptet, melynek létezéséről többen is meg voltak győződve.

A receptkönyv részletét, melyet 2012-ben fedeztek fel, valószínűleg Geoffrey Fule állította össze, aki III. Edward uralkodása alatt szolgált a királyi udvar konyhájában, tehát a szakácskönyv valamikor a 14. század derekán születhetett.

Edward felesége, Hennegaui Filippa igen kedvelte a különleges ízeket, így aztán olyan fura szerzeteket is alkalmazott konyhájában, mint Trump, aki nem átallott receptet közölni róla, hogyan járjunk el, ha ennénk egy kis unikornist.

Geoffrey Trump szerint úgy az igazi, ha a friss unikornist rácson sütjük meg, gazdag parázson, előtte azonban gondoskodunk az alapos pácolásról, melyhez azonban nem kell más, mint egy gerezd fokhagyma.

Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon jetit, esetleg vámpírt is tudott-e főzni/sütni Trump mester.
Minden bizonnyal probléma nélkül!

Hozzávalók:

  • 1 egész unikornis
  • 1 gerezd fokhagyma

Ha szeretne még több középkori recepttel megismerkedni – Kövessen minket Facebookon is!