A Renaissance Étterem étlapjának hosszú ideje egyik legsajátosabb és legizgalmasabb fogása sokak nagy kedvence, a libamáj, amit természetesen ismét nem szokványos módon tálalunk…

Séfünk alkotása egy a megszokotthoz képest merőben más világát mutatja meg a libamájnak, melyet úgy álmodtunk meg, hogy elképzeltük libamáj középkori elkészítési módjainak hazánkban is lehetséges variációt, majd meghintettük a gondolatot egy csipet Renaissance-kreativitással. Így született meg birsalmapürével, vajban párolt körtével, s izgalmas burgonyalángossal tálalt libamájunk.

A libamáj egyébként világszerte az egyik legtöbbet variált és legnagyobb presztízsnek örvendő fogásai közé tartozó gasztronómiai csúcs, melynek mi magyarok vagyunk az igazi mesterei a franciák mellett. Érdekes, hogy a borral is valahogy hasonlóképpen állunk…

Séfmesterünk gondos munkájának gyümölcse  – úgy gondoljuk – magáért beszél: