Napjainkra lényegében összeforrt Visegráddal mindaz, amit a Szent György Lovagrend hagyományőrző tagozata európai hírűvé tett, s amit a Renaissance Étterem programkínálatában is megtalálsz.
Aki pedig egyszer látja a műsort, egészen biztos, hogy visszatér még…

A középkori hagyományőrzés egyik legkomolyabb fellegvára (kis képzavarral élve) a visegrádi alsó várban, vagy népszerűbb nevén a Salamon-toronyban (hűvös évszakokban a Palotaházban) zajló műhelymunka, melynek reprezentáns bemutatóiban a nagyérdemű is hétről hétre gyönyörködhet.

A lovagok ezen bemutatók során visszarepítenek bennünket a középkorba, abba a világba, mely bár a felvilágosodás szerint „sötét” volt, már Visegrádra látogatva is hamar kiderül, hogy ez a sötétésg azért enyhe túlzás: színes, izgalmas, mozgalmas és hihetetlenül gazdag kultúrával átitatott idők voltak ezek.
Cseke László és csapata az ország legszínvonalababb és legpörgősebb lovagi torna bemutatóival kápráztatja el a Visegrádra látogatókat, akik a torna befejeztével maguk is kipróbálhatják, milyen íjjal lőni, mennyire nehéz egy kard, vagy épp hogyan kell a célba hajítani egy csatacsilagot, kelevézt.

Ha egyszer láttad, egész biztosan visszatérsz még…

Lovagi Torna