Ehéten még elérhető napi ajánlataink között egy igazi klaszikus magyar étel, újragondolva: sertéstarja lecsóval a Renaissance Étterem étlapján.

A petrezselymes burgonyával tálalt lecsó, melynek főszereplője egy gyönyörű szelet, válogatott sertéstarja, hagyományos magyar konyhánk halhatatlan ételeit képviseli egy olyan étterem kínálatában, ahol alapvetően a különlegességeké a főszerep. Az egyszerűség látszata azonban ne tévesszen meg senkit: mind a friss zöldégekből készült lecsó, mind pedig a hús fűszerezése olyan titok, melynek részleteiről csak séfünk tudhatna elmondani minden részletet, aki azonban most is mosolyogva hallgat, ha valaki kíváncsian érdeklődik a fűszerezés felől.

Annyit azonban elmondhatunk, hogy az alapvetően török hódoltsági időkben a magyra konyha részévé lett lecsó elkészítése során figyelembe vesszük e fogás keleti gyökereinek tényét is, s tesszük mindezt úgy, hogy annak is kedvére való nyári ételt jelent majd, aki a házias világot kutatja, s azok sem fognak csalódni, akik az izgalmas megoldásokat keresik legismertebb, hagyományos fogásaink világában is…