A hideg. Nem annyira szeretjük (csak a havazást), mégis eljön minden évben.
A Renaissance Étteremben azonban nap mint nap finom forró italokkal és kellemes lélekmelengetőkkel készülünk a nagykabátos időre.

hideg idő középkor

November vége felé, december elején még nem annyira örül az ember a hidegnek, hiszen síelni, szánkózni még nem nagyon lehet, a nagykabátot azonban fel kell venni, a hűvös sokszor csontig hatol.
Fent a visegrádi Salamon-toronyban ilyenkor már egészen zord időjárás uralkodik, a Szent György Lovagrend tagjai is szép lassan leköltöznek a Palotaházba, amíg ismét be nem köszönt a jó idő március, április felé.

Ilyenkor esik csak igazán jól (a havas eső mellett) egy nagyszerű lélekmelengető azoknak, akik nem vezetnek majd hazafelé, ám kifejezetten szeretik a kiváló magyar pálinkákat.
Téli itallapunk népszerű szereplői ilyenkor a Gusto remek pálinkái. Legtöbben  a barackra, a mézes meggyre és a szilvára esküsznek, de a kísérletező kedvűek találnak nálunk elegáns meggyet és mézes meggyet is. Egy kupica és mindjárt más!

Teáinkat a Demmers szállítja, ötféle szálas és ötféle filteres változatban évezhetik vendégeink a klasszikusokat, vagy az olyan egzotikus teakülönlegességeket, mint a zöld Taiwan Sencha Standard.

És persze itt vannak az örök kedvencek is, a melange, a forró csokoládé, a latte macchiato a többi kávéfinomság mellett.

Persze jól tudjuk, hogy

Ön is az év első korty forralt borára gondol már az október végi, első hidegek óta.

Juhász Péter gyönyörű egri boraiból idén is kapható már a Renaissance Étterem híres forralt bora!
Még nem próbálta? Akkor éppen itt az ideje.


Nézzen be a Renaissance Étteremben a Facebookon is, míg felénk tart!

Kép forrása: www.historyextra.com