Tovább exponáljuk az előző hónap őszi hangulatát, s nem csupán muflonból készítünk kiváló levest, de a marhapofát is őszies ízekkel varázsoljuk az asztalra, és perszre a halakról sem feledkezünk meg…

Zöldséges muflon leves

A muflon bár eredetileg nem őshonos errefelé, ma már ezt kevesen tudják, hiszen úgy lett a Pilis vadállományának része az utóbbi évszázadban, mintha mindig is itt élt volna a hegyekben. Ennyi idő nem csupán arra volt elég, hogy autentikus részévé legyen az élővilágnak, de arra is, hogy húsából megtanuljunk remekbe szabott fogásokat készíteni. Ilyen fogás októberi leveskülönlegességünk is.

Sütőtök és lazac? Miért is ne?

Októberi lazacfilénk mellé nem „csupán” zöldfűszeres velute kerül a tányérra, de ízében és hangulatában maga az október is: sütőtök. Sütőtökös gnocchink amellett, hogy így ebben a formában már önmagában kiválóan hangzik, elképesztően finom is.

Marhapofa vadas szósszal

És knédlivel, illetve a fogásból kihagyhatatlan hagyma ropogóssal. Ma még nem közismert, hogy a marha egyik legfinomabb része a pofahús, ugyanakkor nagy szerencse, hogy séfünk annál inkább tisztában van ezzel a ténnyel, s nem utolsó sorban az elkészítési módok legjobbjaival is.

Októberi desszert ajánlatunk: Aszalt szilvás brownie

Ha van olyan sütiféle, amit millióképpen lehet isteni módon ellkészíteni, akkor az a brownie. Úgy érezzük, hogy októberben is sikerült a tervünk egy kis szilvával…

Jó étvágyat kívánunk!