Emlékeznek rá, hogy nem is olyan régen, 2016-ban Visegrádon került megrendezésre a világ egyik legnehezebben teljesíthető akadályversenye, a Spartan Race? Akkor még nem hittük, hogy ilyen közvetlen hatással lesz ránk a verseny, de idén az eplényi megmérettetésen már a Renaissance Étterem szakácsa, Ravai Zsolt is részt vett az éttermünk által támogatott Spartan-Gyula Team csapattagjaként. Nagyon izgultunk érte…

22831358_1450964828284723_812036270_o

„Vidd hírül a spártaiaknak…”

Már csak azért is, mert a Spartan Race nem éppen arról híres, hogy azt sérülésmentesen játssza végig minden résztvevő, ahogyan arról sem, hogy aki elindul a rajtnál, az idővel biztosan beér a célba.

Az időmérő chipekkel felszerelt játékosoknak minimum 5 km-es távot kell teljesíteniük, melynek során legkevesebb 20 darab, különféle típusú és nehézségű akadállyal küzdenek meg. Hihetetlenül izgalmas csapatmunkáról van szó, összetartás és csapatszellem nélkül lényegében lehetetlen teljesíteni a küldetést, persze az egyéni teljesítmények is rendkívüli mértékben befolyásolják a végeredményt. Zsolték elképesztően küzdöttek.

IMG_0493

A verseny embert próbáló akadálypontjainak egyikénél, a végkimerülés határán.

A Spartan-Gyula Team végül 2 óra 16 perc alatt teljesítette a versenyt, így ugyan nem kerültek dobogóra, azonban megmérettettek és közel sem találtattak könnyűnek. Ráadásul Zsolt sem törte el semmijét, aminek külön örültünk az étteremben, hiszen nélküle igen nagy kalamajkával kellet volna szembenéznünk az étterem konyháján.
Minden tiszteletünk a csapattagoké! Szép volt, fiúk!


A Spartan-Gyula Team tagjai voltak:

Kempf Tamás
Kempf Milán
Janics Attila
Ravai Sándor
Ravai Zsolt
Schriffert József


Érdekes ugyanakkor belegondolni innen a fűtött, kellemes illatokkal és nyugalmas miliővel megáldott étteremből, hogy a középkorban még alapvetésnek számított a sárban, iszapban, mocsárban, vízben való mindennapos küzdelem a túlélésért, főként abban a társadalmi rétegben, melyet nem ért az a megtiszteltetés, hogy ódák, dalok zengjék a történetüket.

A királyokat, nemeseket, az udvari méltóságokat ugyanis nem volt éppen egyszerű feladat eljuttatni A-ból B-be akkoriban, amikor nemhogy aszfaltútról, de valódi utakról sem igen beszélhettünk (főként télen, vagy nagyobb esőzések idején).
A mai napig mondogatjuk időnként, többnyire egészen alaptalanul, hogy „spártai körülmények uralkodnak”.
Nos, abban immáron egészen biztosak lehetünk, hogy Ravai Zsolt barátunk október 22. óta vagy nem használja ezt a szófordulatot, vagy csak abban az esetben, ha a versenyről kérdezik…



Nézzen be hozzánk a Renaissance Étterembe a Facebookon is, míg felénk tart!