Ebben a cikkünkben bemutatjuk, miképpen zajlik és milyen elemekből áll egy lovagi ötpróba Visegrádon, a Salamon-toronyban. Szeretné kipróbálni magát, összemérve képességeit barátai, munkatársai ügyességével? Akkor éljen a győző!

Lovagi ötpróba Visegrádon

A létszámnak megfelelően csapatokra bontjuk a társaságot, akikből így egyik pillanatról a másikra csapatszínekben pompázó ellenfelek lesznek, hogy a legjobb együttes a vesztesek sorába taszítson mindenkit, s elnyerje a király és a királyné kegyeit a torna végére.

Milyen versenyszámok vannak?

Az ötpróba során kiderül, hogy kik a legjobb íjászok és célba dobók, s hogy mely csapat összetartóereje lehengerlő annyira, hogy akár nyolcan is megüljenek egyetlen, mára már igen sokat látott harci lovat.

Az íjászat mellett csatacsillaggal és kelevézzel (egy középkori dárdatípus) is hatékonyan kell dolgozni, minél több telitalálattal gazdagítva a csapat pontszámait, de kiderül az is, hogy kik a legügyesebbek a csatabárddal abszolválandó célvágásban, s hogy melyik színben pompázó kompánia legtöbbjei tudják a pallosra hajítani a koszorúkat, s kezelni nagy pontossággal a félelmetes hajítógépet.

A modern csapatépítő tréningek remek alternatívája

Az ötpróba lényegében nem más, mint egyfajta középkori csapatépítés. Ügyesség, kitartás és hatékony csapatmunka kell hozzá, megfűszerezve nem kevés humorérzékkel, hiszen nem csupán a feladatok végrehajtása kínál vicces pillanatokat, de a Szent-György Lovagrend tagjai is szeretik jó magasan hőfokokon tartani a hangulatot.

A lovagok segítenek, ellenőriznek, pontoznak és koordinálják a csapatokat, melyek tagjairól mindeközben a Renaissance Étterem visegrádi pincérjei gondoskodnak borral, üdítővel és pogácsával, hiszen a harcok közepette az ember könnyen megéhezik, de még gyakrabban megszomjazik, amit egész egyszerűen nem nézhetünk tétlenül.

Hogy kik lesznek a legjobbak, hogy kikről derül ki: egy csapatban hatékonyabbak mindenkinél, s hogy nincs feladat, melyet ne tökéletesen hajtanának végre?
Jelentkezzen kollégáival, barátaival, s próbálják ki, vajon milyen lovagok válnának Önökből Károly Róbert királyunk udvarában!