Töltsék nálunk az év egyik legszentebb ünnepének vacsoráját és kóstolják meg az ország egyik legfinomabb báránycsülkét!

easter eggs.jpg.838x0_q67_crop-smart

…amikortól már ehetünk húst

A húsvét azon ünnepünk, amely legjobban kapcsolódik az étkezéshez. A hosszú böjt és önmegtartóztatás időszakát a test feltámadása követi, mely a kiadós ünnepi lakomában ölt alakot. Az eddig mellőzött hús újra visszatér az asztalra az ünnepi sonka vagy báránysült formájában, előkerülnek a tavaszi megújulást és termékenységet jelképező tojások, főve, húsba vagy kenyérbe sütve, esetleg az ilyenkor elmaradhatatlan ecetes krumpli salátában úszkálva.

Valamennyi étel közül a legszentebb, a kenyér is elnyeri ünnepi alakját: édes ízvilágú, omlós belsejű és csodaszépen font kaláccsá változik.

A Reneszánsz Étteremben mi is készen állunk az ünnepre, hiszen ha valahol, akkor nálunk mindenki tisztában van az étkezés ünnepi és fejedelmi jellegének mibenlétével. Hol máshol lehetne igazán átélni azt a magasztos pillanatot, amelyben az étel a maga teljes pompájában kerül újra az asztalra, mint a középkori lakomák helyszíneit idéző termeinkben?

Ünnepi ajánlatunk

Előétel – Libamáj pástétom

A húsvéti ünnepi menü egy nagyszerű nyitánya lehet az előételink között található a pirított kalácson szolgált libamájpástétom. Az igazi fényűzést idéző ételt tokaji zselével és körtével tálaljuk, hogy az ízek igazán egyedi összhatást keltsenek: a sós pástétom és az édes kalács egyedülálló párosát a pikáns borzselé és az enyhén savanykás körte teszi verhetetlenné. A tokaji zselé és a libamáj ugyan sokakban az ősz ízeit idézhetik, a pirított kalács az az összetevő, amellyel igazán húsvétivá válik a fogás.

Főétel

A húsvéti ünnepi főfogás bárányért kiált: ha a húsvét populáris állatjelképe a húsvéti nyuszi, akkor a hagyományos, gasztronómiai állata bizony a bárány. A zsenge bárányhús a maga omlósságával, világos színével igazi megkoronázása az ünnepi menünek. A mennyei fogást tócsnival és savanyú káposztával tálaljuk.

Desszert

Az elő- és főételhez remekül passzolhat a könnyed fehércsokoládé habunk a középkor keleti és mediterrán kereskedelméből ismert gránátalma öntetével.
A háromfogásos menü szintén könnyed befejezése lehet az igazán különleges „túró terrine”-ünk, amelyet mandulaszeletekkel és csokoládéöntettel kínálunk.

Jó étvágyat!

Lepje meg szeretteit, és töltse az ünnepi lakomát nálunk, a Reneszánsz Étteremben Visegrádon!