Ha még nem kóstolta, októberben még van lehetősége megízlelni a fenséges muflont!

A Visegrádi-hegység rendkívül színes flóráját és faunáját évszázadok óta legendák övezik. Természetesen nem mindig a fajgazdagság szépsége volt az elsődleges szempont a térségben, sokkal inkább a vadászati és gasztronómiai szempontból értékes vadhúsokra fókuszáltak, melyekben mindig is bővelkedett a vidék. Manapság is megtalálhatóak a környező erdőkben a gímszarvas, a vaddisznó és a muflon, melyek közül az utóbbi faj érdekessége, hogy Korzikából telepítették be annak idején, majd miután eredeti élőhelyén kipusztult, a mi erdeinkből honosították vissza.

Mi persze nagyon örülünk, hogy ennyire jól érzi magát nálunk, hiszen nem csupán nemes lakója erdeinknek, de húsából páratlan fogások készülhetnek, akárcsak a mi étlapunkon is helyet foglaló különlegesség. A muflonhús talán a leginkább a marhahúshoz hasonlítható, ám mégis eltér attól karakteres, markáns ízével, mely egy hozzá illő páccal kitűnően illeszkedik a magyar konyha ízvilágához.
A gondos fűszerezés mellett a mufloncombot konfitáljuk, ennek hatására a húsnak bőven van ideje összeérnie a fűszerekkel, ugyanakkor nem szárad ki. A muflon mellé őszies köretként sült céklát és reszelt, pirított burgonyát tálalunk, melyek édeskés ízei kiválóan hozzáigazítják a fogást az évszak jellegzetes zamatához.