Úgy gondoltuk, hogy megelőlegezük azt a nyarat, amit ez a fura időjárás most egy kicsit elvett tőlünk az utóbbi napokban. Így aztán van itt minden, ami csak eszünkbe juthat a nyárról, ha éhesek vagyunk: süllő, rosé kacsamell, eperleves, hmmm…

Spárgakrémleves sonkával és sajttal

Spárgakrémlevesünk egy nagyszerű, sűrű krémleves, ami könnyű, finom, egy cseppet sem telít el. Még annak ellenére sem, hogy Fekete-erdei sonkát és mozarellát is szórunk bele…

Pisztáciás eperkrémleves

A hideg eperkrémleveshez adunk egy kis pisztácisfagylaltot, majd a végén könnyed, hideg levesünk tetejére egy pici tejszínhabot is nyomunk. Nem csak a gyerekek fogják imádni.

Egészben sült süllő Renaissance elgondolások mentén

Hiszen kérdés, hogy mi minden friss és szép ilyenkor igazán. Mindezek egyvelege pedig két variációt is megalkottatott velünk a köretek tekintetében. Egyszer ott van a remek zöld salátafélék ágya. Ott van aztán a burgonya, amit zöldségekkel töltöttünk és egyben megsütöttünk. Mindezek olyan kíséretét adják az egyben sült süllőnek, hogy valószínűleg Mátyás király is felíratná a receptet.

Fejedelmi füstölt rosé kacsamell

A rosé sült kacsamellre nem könnyű lapot húzni. De amint ezt fogásunk is bizonyítja, nem lehetetlen. Füstölt rosé kacsamellünk tehát kap egy kis spárgás-erdei gombás rizottót és némi édesburgonyát. Így „máris” készen van aktuális napi ajánlatunk zászlóshajója. Könnyen elképzelhető, hogy találkozhattok még ezzel a különlegességgel étlapunkon.

Desszert ajánlatunk:
Epres-túrós rétes mentás mascarpone habbal