Még ugyan kéreti magát, de végre itt van a levegőben az, amit már oly’ régóta várunk: madárcsicsergős, napsütéses tavaszi életigenlés! 

Az ifjú nap: Dávid, leverte a lomha Góliát-telet.” – írja Áprily Lajos, akit nemcsak az évszak tett rabjává és ihletett meg újra, meg újra, hanem maga Visegrád is, ahol márciustól a „vizek futnak, jegek ropognak”, a rigók és más vadmadarak pedig versenyt énekelnek a világnak. Az itteni hegyek, erdők és források mind szeretett gyerekkori falujára emlékeztették a költőt, hiszen ez a környezet valóban nem mindennapi. Áprily egyébként azért választotta időskori lakhelyéül Visegrádot, mert a hegyek övezte település nagyon emlékeztette őt egykori otthonára, az erdélyi Parajdra.

Talán a történelmi múlt az oka, mely az épületek falait is sziklává keményítette, talán más, de a bódító tavaszi szelek itt sokkal erősebbek, mint a modern házak közt, ami szinte megszólítja és magához csalja az embert.

Töltekezzen fel D-vitaminnal!

Ha eddig nem történt meg, akkor éppen itt az ideje egy kicsit kimozdulni a négy fal közül, és nekivágni egy kiadós sétának a szabad levegőn. A tél végére a D-vitamin raktárain is kimerülnek, ráadásul az illatos, csillogó ünnepek óta eltelt nem is annyira rövid idő alatt hangulatunk is beszürkülhetett kissé.
A napsütésben fürdő, mesés panoráma univerzális gyógyír a tavaszi fáradtságra!

Egy korty immunerősítő?

Ha még nem sikerült tökéletesen kiheverni a kis hazánkon kíméletlenül végigsöprő influenzaszezont, érdemes lehet benézni a helyi pálinkamúzeumba is. A bolondos, szeles idők még csak ezután jönnek, tehát némi immundopping nem árthat… És persze ne feledjük, a válogatott gyümölcspárlatok kiváló aperitifként szolgálhatnak egy középkori lakoma előtt is.

Reneszánsz vendéglátás Visegrádon

Mialatt a történelem szép lassan megelevenedik, érdemes belekóstolni a melengető, fűszerekkel teli visegrádi vendégszeretetbe is. Éttermünkben válogatott ragu- és gulyáslevesek gőzölögnek a tányérokon, finom bor csillog a poharakban, a vadhúsok ínyenc variációiról már nem is beszélve.
Friss étlapunkon minden kedves vendégünk megtalálja a számára legtökéletesebb falatokat, ezt idén tavasszal is garantáljuk! 

Látogasson el hozzánk, és élvezze Ön is a tavasz ízeit a Renaissance étteremben, Visegrádon!