Ősz végén kihagyhatatlan egy olyan fogás, amelyben vendégszerepel valamilyen formában a sütőtök, úgy visszafogott ízvilágával, mint karakteres, meghatározó színélményével. Hát még ha egy olyan kedvenc mellé kerül, mint a lazac!
A zöldfűszeres velute nagyszerű kombináció a sütőtökös gnocchival már önmagában. Ez a kis játék adja meg a fogás igazi őszi hangulatát. A középpontban mégis a lazac áll természetesen.
A lazac sajátossága, hogy nagyon óvatosan kell bánni a mellé helyezni kívánt ízekkel, hiszen bár könnyed halféléről van szó, nemes ízeit nem érdemes túl karakteres fűszerekkel kombinálni. A lazac önmagában, natúr elkészítési módokat követve is fennséges, egyediségét pedig bűn lenne túl nagy hangsúlyokkal elterelni. A tök és az enyhén fűszeres velute azonban csak elhelyezi az évszakban a lazacot, mintegy meghívja az őszbe.
E különös házasságnak tűnő, ám valójában séfünk zseniális ötletének ígérkező fogást most megkóstolhatod Te is a Renaissance Étteremben.