Ha november, akkor Márton nap! Ha pedig Márton nap, akkor Liba napok a Renaissance-ban. Ezt a réges-régi szokást idén is különleges fogásokkal szeretnénk megőrizni, s nem csupán Márton napján, de egészen december 1-ig megtaláljátok az alábbi fogások mindegyikét konyhánk kínálatában.

Liba erőleves

A Renaissance-ban ez a leves már igazi klasszikusnak számít. Mindig nagyon várjuk, hogy újra felszolgálhassuk ebben az időszakban. Természetesen az elhagyhatatlan zöldségekkel és a híres májas flan-el.

Liba rilette

Ez a pirított kaláccsal és lilahagyma lekvárral felszolgált előétel csodásan segíti a ráhangolódást az utána következő fogásokra. (Zárójelben jegyezzük meg, hogy liba rilette-ünk felér egy főétellel is, ha az ízvilág felől gondolkodunk…)

Zöldfűszeres bundában sült libamáj

Melyhez batáta pürét és konfitált paradicsomot szolgálunk fel. Micsoda színek! Micsoda találkozások!

Rózsaszínre sütött libamell

A rozmaringos házi mártással és vargányás rizottóval megálmodott libasült valószínűleg az idei Liba napok nagy kedvence lesz. Séfünk alkotása magába olvasztja a hagyományos libamell-elkészítési fortélyokat és a rá oly jellemző, újító bátorságot. A rózsaszínre sütött liba teljesen új megközelítésbe kerül ezzel a mennyei mártással.

A Liba napok kiemelt desszertje: Sütőtökös-mákos rétes

Diós grillázzsal és meggyraguval. Ha valamit a liba mellett nem szabad kihagyni az őszi időszakban, az bizony a sütőtökös rétes. Ebben a formában ez különösen igaz…

Ajánlatunk egészen december 1-ig érvényes!
Jó étvágyat kívánunk!