Visegrád és a Szent György Lovagrend kapcsolata korábbra tekint vissza, mint gondolnád. Kivéve, ha a 700 év lett volna tipped, mert akkor nem…

…egészen pontosan 698 évvel ezelőtt alapította I.Károly király, vagy gyakrabban emlegetett nevén Károly Róbert a Szent György Lovagrendet, mely egyben az első olyan lovagrend volt a világon, melyet közvetlenül király hozott létre.

A középkor során működő rend aztán feloszlott a történelem viharaiban, végül 1990-ben idősebb Cseke László alapította újra, úgyszintén Visegrádon. A lovagrend ma három tagozattal működik, ezek közül a katonai hagyományőrző tagozat lovagi torna bemutatóit láthatja az érdeklődő közönség jó időben a Salamon-toronyban, a hideg évszakban pedig a Palotaházban kialakított lovagi torna teremben.

A Reneszánsz Étterem szervezésében évente száznál is több bemutatót lehet megtekinteni az említett két helyszínen, ezzel éttermünk olyan programmal gazdagítja állandó repertoárját, mely valóban páratlan lehetőség mindazok számára, akik akár már Visegrádon belül járva keresnek autentikus kikapcsolódási lehetőségeket.