Bemutatjuk a Renaissance Étterem étlapjának egyik nagy kedvencét, amelyet Mátyás király egykori lakomái ihlettek.

Nincs könnyű dolga annak a séfnek, aki próbál oly módon historizálni, hogy a fogás egyszerre feleljen meg a korabeli leírásokban foglaltaknak, ugyanakkor elnyerje a tetszését mindazoknak is, akik a XXI. században szeretnének kapcsolódni a gasztronómia évszázadokkal ezelőtti jellegzetességeihez. Ezzel a tállal úgy gondoljuk, sikerült megteremteni a kapcsolódást múlt és jelen között, hiszen hangulatában abszolút egy királyi lakoma világát kapjuk, míg a fogások fűszerezése, elkészítési módja már korunkat tükrözi.

Libamáj, libacomb, sertés csülök és csirkemell szerepelnek a húsok között, míg a köretek sorát házi tócsni, almás-vörösboros káposzta, mustármártás és birsalmapüré adja. Korszakos fogás, mely egy sok évszázaddal ezelőtt letűnt világ atmoszférájába repít bennünket, köszönhetően a középkorból fennmaradt feljegyzéseknek, melyek alapján többek között ezt a tálat is megalkothattuk.

Rendelhető 2, 3,illetve 4 fős változatban is. A tál bősége, gazdagsága, változatossága önmagáért beszél.

Jó étvágyat kívánunk!