Az év jelentős részében aligha akad egy-egy pillanatnál több időnk arra, hogy megálljunk és gondolkodjunk egy kicsit – rendhagyó receptötleteken, újfajta italkülönlegességek elkészítésén, vagy épp azon, hogy hol a fejünk. De ősszel már tudjuk, hogy „közeleg a tél” és lesz egy kis idő.

traktatorium-05

És hogy miért jó nekünk, ha hideg van, és az emberek jó szokásukkal ellentétben nem ,mennek étterembe és nem is igazán látogatnak Visegrádra sem, inkább otthon maradnak?

A válasz egyszerű: így nekünk is marad egy kis időnk, hogy felkészüljünk a nyári szezonra, hiszen tavasszal már nem igen volna időnk a kísérletezésre és mondjuk arra, hogy szép ráérősen, végigbeszélve az új ötleteket, végigkóstolva az teszt-főzések látványos gyümölcseit – formáljuk és újítsuk az étlapot.

Mert tudjuk, hogy visszajáró vendégeinknek azzal szerezhetünk igazán nagy örömöt, ha időről időre megújulunk egy kicsit, s bár igaz, hogy az ember azért jár vissza valahová, mert szeretné ismét ugyanazt az érzést, azért nagyon fontos az is, hogy újítsunk, módosítsunk, ahol lehet és ahol érdemes.

A hangulat persze marad a régi. A jól megszokott reneszánsz!

Nálunk a tél tehát nem más, mint a csendes filozofálás ideje: hogyan legyen jövőre? Mi legyen más egy kicsit? Mi az, amin semmiképpen sem érdemes változtatni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel traktáljuk egymást a konyhán, a termekben és az irodában egyaránt. Ezt nevezhetjük akár tél brain storming-nak is.

Persze szó sincs „téli álomról”! Éttermünk december 24-ét leszámítva minden nap nyitva tart a szokott időben, s várja Önöket mindazzal a hangulattal és gasztro-világgal, a programjainkról már nem is beszélve, ami miatt vendégeink évek óta visszajárnak hozzánk.

Ha Önnek is támadtak ötletei, volna néhány gondolata azzal kapcsolatban, hogy mi az, amin érdemes volna változtatni, esetleg egyéb gondolatokkal tudná segíteni munkánkat, látogasson el hozzánk ezen a nyugalmas télen is, és ossza meg velünk elképzeléseit!


Ne maradjon le Visegrád legnépszerűbb éttermének újdonságairól – Kövessen bennünket a Facebookon!