Alaposan benne vagyunk a nyárban, néha talán egy kicsit túlságosan is, amikor napokra nem megy 27 fok alá a hőmérő higanyszála. Ezt a heves forróságot könnyed falatokkal azonban abszolút lehet élvezni, sőt! Itt Visegrádon, ahol könnyedén el tud rejtőzni az ember az erdő hűsében, akár egészen komoly ebédek és vacsorák lehetőségét is célszerű lehet kilátásba helyezni.

Mindjárt kezdve mondjuk egy igazán nyári cseresznye levessel a sort, melybe egy gombóc vanília fagylalt is dukál. A színek találkozását tovább cizellálja egy csepp tejszínhab is…

Ha a könnyed csirkehúsok felé vennéd az irányt, máris javasoljuk konyhafőnökünk bébi csirke költeményét, melyhez grillezett zöldségeket és batáta hasábokat adunk, mellé pedig egy kis csínyt: fehérbab pürét.

A pisztráng nálunk kötelező eleme a nyári asztalnak. Amit most kínálunk, az nem más, mint egy tökéletes füstölt pisztráng friss, citrusos salátával. Nagyon könnyű, mégis laktató, igazán visegrádi fogás.

Desszert ajánlatunk az a feketeerdő parfé, amelyhez egy pici megyet is hozzáadunk, így lesz tökéletes az egység, így találkozik egymással a nyár két legfontosabb, legkedvesebb íze: az édes és a pikáns savanykás.

Jó étvágyat kívánunk!