Konyhánk igazi közönségkedvence lett az utóbbi időszakban a rib-eye steak. Mi is imádjuk.
A marha borda részéhez tartozó, rendkívül márványos szerkezetű hús óriási különlegességnek számít még a steakek világában egyébként járatos gourmandok számára is. Ez az izomszakasz nem éppen a legerőszakosabban megjáratott izomcsoportokhoz tartozik, ugyanakkor szép nagy, mindezeknek megfelelően az egyik legszaftosabb is.
Persze a megfelelő szakértelemre itt is nagy szükség van, steaket nem véletlenül nem csinál az ember otthoni körülmények között. Kell a felszerelés, kell a szakértelem, de ami leginkább szükséges, az a tapasztalat. Senkinek sem lesz tökéletes az első rib-eye steak-je…
Ha Visegrádon jász az őszi időszakban,semmiképpen se hagyd ki a Renaissance Étterem séfjének e különleges gasztronómiai alkotását, mely különféle változataiban már jó ideje megtalálható étlapunkon, s amelyet igyekszünk minden évszakra ízléssel ráhangolni.