Ó, a csodás június… Aztán a megnyugvás, hogy a hamarosan következő július is még csak közepe a nyárnak.Ekkoriban már nem eszik az ember nehezet. Azonban annál szívesebben válogat kedvére a különféle könnyed finomságok között. Nézzük, mi mindent kínálunk most mindazoknak, akik szívesen térnek be a nagy melegben egy kis felfrissülésre a visegrádi Renaissance Étterembe.

Előétel: Provence-i csirkemell csíkok

Aszalt paradicsomos salátával és roquefort mártással tálalt könnyed előételünk nagyszerű bevezetése lehet egy tartalmas, izgalmas, de semmiképpen sem nehéz nyári ebédnek, vacsorának.

Egy finom eperlevest?

Bizony. Egy örök klasszikus, ami nem tud kimenni a divatból, hiszen fölötte áll. Nincs az az életkor, nincs az a hangulat, ami elzárkózásra késztetne bennünket egy tál isteni, hideg eperlevestől, hiszen épp főszezonja van a híres magyar epernek!

Sertésszűz nyárson

Melyhez joghurtos uborka és héjas fűszerres burgonya adja a körítést. Friss, nyárias ízek, s a sertés legkönnyedebb elkészítési módjainak egyike. Aki szereti a nyársonsülteket, ezzel a fogással biztosan nem tévedhet.

Halétel ajánlatunk: Egészben sült süllő

A remulád mártás, a friss saláta, valamint petrezselymes újburgonyánk nélkül is tökéletes fogásról volna szó, ám a Renaissance Étteremben mindig nagyon ügyelünk rá, hogy ételeink egyedisége felől ne lehessen kétség. Talán nem gondolná az ember elsőre, hogy remulád mártással is lehet kombinálni a süllőt, ám ez a felvetés csupán a kóstolás pillanatáig tart…

Desszert ajánlatunk: Epres tiramisu

Már a leves kapcsán is emlegettük, hogy vannak ételek, amelyek divathullámokon és gazstro-irányzatok változásain felül állnak. Nos, ilyen a tiramisu is.