A reneszánsz lakomák egyik legkedveltebb különlegessége volt az itáliai konyhaművészet legendás aprósága, a fürjtojás. Naná, hogy mi is felvettük 2017-es étlapunkra!

furjtojas

Mert bár nincs könnyű dolga egy olyan étteremnek, mely valamilyen módon szeretné leképezni 21. századi mivoltának dacára egy letűnt kor konyhaművészetének esszenciáját, a lehetőségek és a csodák varázsa előtt mindig nyitva kell tartani az étterem ajtaját. Hadd jöjjenek csak befelé!

Történt ugyanis (a történelmi hűség újra-, meg újra-fellobbanása mellett), hogy a minap betért hozzánk egy kedves úr az étterembe, aki nekünk szegezte az először kissé számonkérőnek ható kérdést, hogy ugyan van-e olyan ételünk, melyhez felhasználunk füstölt fürjtojást is.
Szánva-bánva vétkeinket, kénytelenek voltunk azt válaszolni, hogy jelenleg nincs. Na, ekkor jött a meglepetés.
Úriemberünk máris felvázolta a tényeket: egy ideje őstermelőként foglalkozik fürjtojások füstölésével, és ráérzett valamire egy gasztro-révülése során. Rádöbbent ugyanis, hogy a füstölt fürjtojás csak akkor az igazi, ha chilivel pácoljuk…

Természetesen azonnal megkértük, hogy hozzon nekünk gyorsan egy kis ízelítőt, lévén, hogy épp most dolgozunk az új étlapon, meg amúgy is: ki az, aki teljesen rezzenéstelen arcot képes produkálni egy ilyen ötlet hallatán?!

Megkóstoltuk és elég csak annyit mondani: kóstolják meg Önök is a fácánhúslevest, mely a Renaissance Étteremben innentől kezdve nem is készülhet chiliben pácolt füstölt fürjtojás nélkül!


Miközben felénk tart, nézzen be hozzánk a Facebookon is!