Nézzük meg, miért érdemes ellátogatni a hideg és a viszontagságos időjárási körülmények ellenére is a visegrádi Renaissance Étterembe januárban. Január az a hónap, amikor – ahogyan mondják a rossz nyelvek – a fű sem nő. Nos, ezt a képet egy kicsit mindeképpen szeretnénk árnyalni, mert bár a fű valóban nem nő, a visegrádi nagyvillám Sípálya például gyönyörűen üzemel szinte egész nap, estébe nyúlóan, a síelés után pedig nagyon jól tud esni egy kiadós vacsora lent a városban. Ehhez kínálunk most egy kis ízelítőt.

Zöldséges malacragu leves cipóban tálalva

Egy igazi, gazdag, téi leves, melynél semmi sem esik jobban a hidegről betérve a jó melegbe.

Szójás, mézes libacsíkok

A liba tipikusan az az étel, amit érdemes időről-időre célirányosan megkóstolni éttermekben, hiszen annyiféle variációja van, hogy nagyon is megéri a gasztronómiai felfedező körutat. Séfünk most bambusszal, zöldségekkel és barna rizzsel álmodta meg ezt a fogást.

Füstölt csülökkel töltött csirkerolád

Amikor a könnyű találkozik a nehézzel és együtt alkotnak valami nagyon izgalmasat. Séfünk ezúttal csirkeroládba töltötte a különlegesen füstölt csülköt, melyet célkás burgonyapürével tálalunk, mellé pedig tökéletesen illik egy kis cheddar mártás.

Desszert: Sült túró golyók

A világ legtöbb pontján igen furán néznek, amikor kiderül, hogy mi magyarok mennyiféle módon tudjuk és szertejük felhasználni a túrót, s hogy egyáltalán nem idegen tőlünk a túró, mint édeség, mind desszert alapanyag. A fehércsokoládés mandulával, valamint málna- és vaníliaöntettel szervírozott sült túró golyók mennyei ékei egy kiadós vacsorának.

Jó étvágyat kívánunk!