Szeretjük, ha a nagy melegben is találni egy étlapon olyan fogást, mely valódi gasztro-élmény, illeszkedik az állandó fogások sorába – a séf keze munkája megkérdőjelezhetetlen -, ugyanakkor könnyed.
Nos, augusztus havi napi ajánlatunk következő ételkülönlegessége mindezek esszenciáját adja. 

A kívül finoman ropogósra, belül omlósra sült csirke önmagában is egy rendkívül könnyed, ám ízekben komoly gazdagságot hordozó sültféle, melynek elkészítése során gondosan ügyelünk a fűszerek arányára. Nagy hiba lenne ugyanis egy könnyű fogást bonyolult fűszerezéssel megnehezíteni. Ez már csak annak függvényében is nagyon lényeges, hogy az ízek harmóniáját egy különleges, nyári uborkamártás biztosítja joghurtos alapokon. Ezt a frissességet is érdemes kihangsúlyozni a fűszerezés visszafogottságával.
A héjában sült burgonyánál jobban ideillő köretet keresve sem találni. Sokszor merül fel a kérdeés, hogy lehet-e már köretet választani, amire a válaszunk természetesen az igen, bár minden esetben javasoljuk, hogy kóstolják meg egyben ezt a fogást az izgalmas héjas burgonyával, hiszen az ízek gyönyörűen kommunikálnak egymással.

Ha egyszerű, cseppet sem megterhelő nyári sültételt választanál, augusztus végéig egész biztosan elérhető lesz fogásunk a Renaissance Étterem napi ajánlatainak sorában!   

Mellé leginkább könnyed fehér borfajtákat ajánlunk, desszertként pedig aligha illik hozzá jobban más, mint remek házi sajttortánk. 

Jó étvágyat kívánunk!