Ezt pedig nem mi állítjuk, bár nagyon jól esik a megfogalmazás. :) Törzsvendégeink talán legkedveltebb fogását szeretnénk bemutatni mindazoknak, akik még nem kóstolták. 

Szarvasgerinc Renaissance módra

Mindig is ügyeltünk rá, hogy visegrádi éttermünk méltó legyen a város történelmének régi nagy híréhez, így alapvetés volt már a kezdeteknél, hogy konyhánk bár modern formában, kortárs értelmezésben, de mindenképpen visszahoz majd olyan ételeket a magyar gasztronómiába, melyek receptjei több száz éve „alszanak” már, s most is legjobb esetben régi magyar irodalmi gyűjtemények elfeledett polcainak mélyén pihennek. Így is lehet hagyományt őrizni. Kitartás kell hozzá, rengeteg kutatómunka, sok száz óra kísérletezés. De nagyon megéri. Ezt pedig minden törzsvendégünk jól tudja. 

Szarvasgerincünk csak és kizárólag a legtökéletesebb húsból készülhet, itt nem ismerünk kompromisszumot. Ha esetleg valami miatt nem volna biztosítható a megszokott minőségű vadhús beszerzése, abban a pillanatban levennénk ezt az ételt az étlapról, s csak akkor kerülne vissza, ha ismét helyre állna beszerzési rend.
Szóval a húst séfünk titkos receptje alapján elkészítjük annak rendje. módja szerint, s amikor tökélesen rózsaszín, jön rá egy pici kávémártás, majd mellé a mézes káposztapüré, s végül házi burgonyalángosunk. Mindezek egyébként szintén séfünk mesteri kreativitásának gyümölcsei, az igazi non plus ultra pedig az az ízharmónia, melyről nemrégiben (a teljes körű újranyitásunkat követő napokban) egy évtizedes törzsvendégünk nyilatkozta megtisztelően, hogy „igazi ízlegenda”. 

Ezúton is köszönjük a kedves szavakat, s mindenkinek nagy szeretettel ajánljuk a Renaissance Étterem étlapjáról a reneszánsz szarvasgerinc visegrádi újragondolását. 

Jó étvágyat kívánunk!