A Renaissance Étterem egyik kiemelten fontos célkitűzése, hogy olyan alapnyagokat, olyan ételeket is visszacsempésszen a köztudatba, melyek adott esetben akár évszázadok óta is legfeljebb réges-régi szakácskönyvek véletlenül előkerült lapjain emlékeztetnek bennünket arra, milyen lehetet egykor a magyar konyha.

A muflon ugyan nem őshonos Magyarországon, csupán a XIX. században telepítették be hazánkba, akkoriban azonban még igazi nimród kedvvel járta a magyar az erdőket, s tudva tudható volt, hogy ami egy komolyabb társas összejövetel vacsoráján az asztalra kerül, bizony a környező erdőkből származik. Az 1900-as évek elejének vadászatain népszerű vad volt  muflon, melynek húsa rendkívül különleges, íze valahol a birka és a marha határára pozicionálható, elkészítése pedig komoly szakértelmet kíván.

A Renaissance Étterem séfjének receptje követi a több mint száz éves hagyományt, így a nálunk készülő muflon raguleves az alapízeket erősíti, s csupán gombát és friss zöldségeket adunk hozzá. Az eredmény egy olya leves, melynek akár komoly jövője is lehet a Renaisance Étterem étlapján, minden esetre egészen biztos, hogy vendégeink nem utoljára találkoznak vele kínálatunkban…