Ha valódi, reneszánsz gasztronómiai élményekre vágyik, ismét csak érdemes rápillantani kínálatunkra!

Mátyás király „terülj-terülj asztalkája” nyilvánvalóan nem nélkülözött semmiféle finomságot, ugyanakkor volt néhány olyan sült ínyencség, melyek egyszerűen nem maradhattak le a tálakról. Ezen ételremekek válogatását kínáljuk most Önöknek az ősz első igazi napjait megoronázandó.
A libacomb, a libamáj és csirkehús mellől természetesen nem maradhat el egy középkori ihletésű lakomáról a sült sertéscsülök sem…

Mint ahogyan a középkor tehetősebb udvaroncai sem vetették meg a húst, úgy mi sem fukarkodunk a legfinomabb sültekkel, azonban ez nem jelenti azt, hogy a körítésbe kevesebb energiát fektetne séfünk.
A sült ínyencségek mellé kiválóan illenek a párolt, édes köretek, így a különböző húsfélékhez almás-vörösboros káposztát, valamint birsalmapürét kínálunk. Ezek nemcsak különleges zamatokat adnak, de ebben a szeles, őszi időben az egészségünkre is pozitív hatást gyakorolnak. Aki inkább a sós falatokat kedveli, akkor a tálakon friss gomolyát és tócsnit is talál.

Egy középkori királyi lakoma persze úgy lesz valóban felejthetetlen, ha nem egyedül költjük el. Akárcsak a nagy, uralkodói lakomáknál, tálainkat mi is úgy állítjuk össze, hogy az az asztallétszámhoz illeszkedjék, legyen szó akárhány főről is… Így a páros vacsoráktól kezdve a sokfős összejövetelekig minden esetben ajánljuk a királyi ínyencségekből álló tálakat. Az Önök dolga mindösszesen annyi, hogy éhesen érkezzenek, hiszen a középkori tálaink semmiféleképp sem kisétkűeknek készülnek…