Mint annyi mindent, mely évtizedek óta részese életünknek, így a nyári lovagi torna bemutatókat is nagyon vártuk…
Most már újra szólnak a dobok és a kürtök, csattannak a szablyák, mordulnak az ágyúk a visegrádi alsóvárban.

Aki látta már akár egytelen alkalommal is a Szent György Lovagrend visegrádi haditorna bemutatóját, garantáltan visszatér még az élményért. Aki még nem, tökéletes időzítéssel szerez most tudomást a Dunakanyar egyik legkülönlegesebb programjáról, hiszen egész nyáron garantált a heti bemutató, melynek kezdési időpontja egységesen szombat 12:00 óra, helyszíne pedig mi is lehetne más, mint a legendás Salamon-torony!

Az 1326-ban I. Károly király által alapított Szent György Lovagrendet több évszázados szunnyadás után 1990-ben Visegrádon alapították újra, abban a városban, melyben maga I. Anjou Károly királyunk kérte fel leghűbb lovagjait a rendtagságra. Napjainkban is híres középkori királyunk letéteményesei mesélnek nekünk arról, milyen lehetett egykor a lovagok élete, a harcok idejének mindennapjai, ahogyan e programok résztvevőiként azt is megtudhatjuk, milyen ruhát és páncélokat viseltek annak idején a király lovagjai, s hogy mely fegyverek voltak jellemzőek a középkor nevezett szakaszára.

Programunk során

  • solymászbemutatón,
  • íjászaton,
  • számszeríjászaton,
  • középkori hajítófegyver bemutatón,
  • párviadalokon,
  • valamint egy csatajeleneten

keresztül nyerhet betekintés a negyérdemű mindabba, amit összefoglaló néven röviden középkori hagyományőrzésnek szokás nevezeni, ám ami valójában maga a valósággá vált időutazás.

Ide kattintva jelentkezhetsz előzetesen
szombati lovagi torna bemutatóinkra