Nem véletlen, hogy a világ egyik legkedveltebb marharaguja a francia konyha különleges remeke, a boeuf bourguignon, ahogyan az sem véletlen, hogy kiváló variációját most a Renaissance Étterem kínálatában is megtalálod!

Az eredetileg Burgundiából származó, bár múltját homály borította fogás az 1800-as évek Franciaországának városaiban, így főként Párizsban nagyon népszerű volt az akkortájt fénykorukat élő bisztrók, kávéházak világában. Marha lapocka, lábszár, valamint comb adhatja az alapját, elkészítése pedig bár nem kifejezetten a bonyolult, az ördög ezúttal is az aprócska részletekben lakozik.

Séfünk a Renaissance Étterem saját, házi burgonyás fánkját helyezi köretként a kiváló burgundi marharaguhoz, ezzel mintegy el is helyezi a fogást Európa általunk jobban ismert ízvilágában, persze a köret közel sem élvez akkora hangsúlyt, mint a ragu különleges ízharmóniái. A lassú főzés, a fűszerek időben történő elhelyezése, s persze a tökéletes bor együttesen hozzák létre ezt a megbonthatatlan egységet, melyet nagy szeretettel kínálunk most vendégeinknek aktuális napi ajánlatunk részeként.

Jó étvágyat kívánunk!