Úgy tudjuk, hogy a fánkot maga Beatrix királyné hozta be hazánkba olyan apróságok kíséretében, mint például az étkezésre szolgáló villa. Mátyás király feleségének számos izgalmas újítást köszönhet gasztronómiánk. Állítólag már a germánok is ismerték és előszeretettel...
Ha valódi, reneszánsz gasztronómiai élményekre vágyik, ismét csak érdemes rápillantani kínálatunkra! Mátyás király „terülj-terülj asztalkája” nyilvánvalóan nem nélkülözött semmiféle finomságot, ugyanakkor volt néhány olyan sült ínyencség, melyek egyszerűen nem...
Még ugyan kéreti magát, de végre itt van a levegőben az, amit már oly’ régóta várunk: madárcsicsergős, napsütéses tavaszi életigenlés! „Az ifjú nap: Dávid, leverte a lomha Góliát-telet.” – írja Áprily Lajos, akit nemcsak az évszak tett rabjává és ihletett meg újra,...
Cikksorozatunk első részében az idén 20 éves Renaissance Étterem elődjéről meséltünk Önöknek. Most visszautazunk két évtizedet, hogy felelevenítsük az új téglák elhelyezésének első pillanatait. Az egykori, szebb időket látott Vár Étterem a kilencvenes évek közepére...
Mátyás király nagy lakomáinak elengedhetetlen eleme volt a juhhús. Így most nagy örömmel jelentjük, hogy a Renaissance Étterem étlapja egy igazán izgalmas, a korszakhoz illeszkedő, de elkészítésében nagyon is modern ételkülönlegességgel, egy sous vide-ált...