Eljött végre a július, éttermünk konyhájának képzeletbeli tervezőasztalán pedig ismét nem tétlenkedtünk.
Meg is született a Renaissance Étterem júliusi ajánlata, mely ennél frissebb és nyáriasabb már nem is lehetne. Mi minden esetre automatikusan indultunk volna a napozóágyak felé a kóstolás után, kezünk pedig azonnal hideg sörök, jeges szörpök és napszemüveg felé nyúlt reflex-szerűen…

Tatár beefsteak pirított házi magvas kenyérrel és friss zöldségekkel

Filozófiánk szerint egy könnyű ebéd előétele nem baj, ha egy kicsit fajsúlyosabb az origóban lévő fogásoknál. Innen származik ezúttal a tatár beefsteak ötlete.

Hideg sárgabarack krémleves vanília fagylalttal

Dupla fejes a nyárba. Imádni való sárgarack krémlevesünket egy kis vanília fagyival bolondítjuk, hogy aztán eszedbe se jusson délután még dolgozni, vagy komolynak és halaszthatatlannak vélt dolgokon gondolkodni!

Fokhagymás süllő egészben sütve friss kevert salátával és zöldfűszeres burgonyapürével körítve

A süllő olyannyira a miénk, akár a Duna, Toldi Miklós, vagy épp a Visegrádi vár. Ennek megfelelően elkészítésének évszázados magyar hagyományai vannak. Séfünk titkos trükkjeit ezúttal sem leplezhetjük le, azt azonban elárulhatjuk ismét, hogy amint halételeink sora bővül valami izgalmas szezonalitással, éttermünk gourmand törzsvendégei, Krúdy Gyula szellemének lelki örökösei indulnak útnak azonnal az ország különböző pontjairól Visegrád felé…

A Renaissance Étterem konyhafőnökének kedvencei 2 fős tálon felszolgálva

Júliusi tálunkon a következő ínyencségek kaptak helyet:

  • konfitált kacsacomb
  • sült sertésoldalas
  • panko morzsába forgatott csirkemell filé
  • roston sült zöldségek
  • házi burgonyaszirom
  • snidlinges majonéz
  • mézes-füstös mártás

Mennyei…

Éttermünk a Palotajátékok teljes ideje alatt (július 9-10-11.) nyitva tart,
ám jó szívvel ajánljuk a Királyi Borudvar konyhájának törzsvendégeink számára egész biztosan ismerős, különleges fogásait is!

Jó étvágyat kívánunk!