Vannak fogások, melyek népszerűségük okán egész évben jelen vannak Étlapunk kínálatában, ám az ősz az az évszak, amely felteszi ezekre a fogásokra azt a bizonyos koronát.
Ilyen fogás séfünk mesteri Vaddinszó Raguja is.

A ragu hazánkban viszonylag ritka, ha az elkészítésmód jellegzetességeit nézzük, hiszen a magyar konyha alapvetően a pörkölteket veszi elő nyomban, ha ebbe az irányba szeretne elindulni. A nyugat-európai gasztronómia nem ismeri a pörköltet, illetve ha igen, akkor feltétlenül magyar közvetítésel. Nemzetünk gasztronómiája azonban nem idegenkedik a különféle átjárások, oda-vissza hatások izgalmas lehetőségeitől, így lehetséges, hogy tud a magyar ragut készíteni akkor is, ha közben ösztönei szinte azonnal a pörkölt felé csábítanák. A Renaissance Étterem Étlapján is hasonló háttérgondolkodás eredményeképpen van jelen ez a kiváló ragu, van azonban még egy oka annak, hogy ez a remek fogás állandó vendég nálunk.

Ez pedig nem más, mint annak ténye, hogy a középkori magyar konyha elhagyhatatlan elemei voltak a ragu-félék. Mátyás király is gyakran rendezetett nagy szabású vadászatokat, így a különféle szárnyasok és őz-, szarvasféle húsok mellett a vaddisznó is kiemelt helyen szerepelt a korszak konyhájában. Az ősz pedig a nagy vadászatok ideje, immáron évezredek óta. Ez a vaddisznó ragu, melyet erdei gombával készítünk és házi szalvétagombóccal tálalunk, az egyik legkiválóbb olyan fogás a Renaissance Étterem étlapján, melyet szinte ugyanebben a formában fogyaszthatott annak idején maga Mátyás és válogatott udvartartása.
Igazi gasztro-időutazásra invitálunk hát!

Jó étvágyat kívánunk!