December első két hetében négy különleges vendégre szeretnénk felhívni a figyelmeteket visegrádi éttermünk étlapján. Van itt muflon, marha, mangalica és egy kis gesztenye is… Muflonraguleves Zöldfűszeres házi burgonyagombócunkkal tálalt muflonlevesünk ismét...
Aligha van még egy olyan étel, amely olyannyira egyértelműen a főúri és királyi fogások között szerepel mindenkor, mint a szarvasgerinc. Természetesen nálunk is állandó része konyhánk kínálatának. Az áhított szarvas elejtése évezredek óta a cserkelő vadászatok...
Mondhatnánk, hogy Mátyás lakomás asztalánál is ezt szürcsölhette az udvarnép kiválasztott elitje a király nagy vadászatai után, de aligha… A muflon ugyanis csupán az utóbbi bő másfél évszázada van jelen a Pilis erdeiben, köszönhetően annak a bizonyos Forgách...
Tovább exponáljuk az előző hónap őszi hangulatát, s nem csupán muflonból készítünk kiváló levest, de a marhapofát is őszies ízekkel varázsoljuk az asztalra, és perszre a halakról sem feledkezünk meg… Zöldséges muflon leves A muflon bár eredetileg nem őshonos...
Egy újabb őszi különlegességre szeretnénk felhívni a figyelmeteket ezúttal. A visegrádi Renaissance Étterem étlapjának zászlóshajói közül most a Vadisznó raguról ejtenénk néhány szót. A Pilis vadgazgad erdői évszázadok óta kínálják számunkra terítéken a...