Immáron új itallapunkkal várjuk kedves vendégeinket!

Korábban beszámoltunk róla, hogy amiképpen az januárban lenni szokott, idén is az újdonságokon törtük a fejünket, úgy az étlap, akárcsak az itallap kapcsán. Jó hírünk van: ettől a héttől már friss, ropogós itallapunk kínálatából csemegézhet, ha betér hozzánk! A...

Újdonság az étlapon! – Fácánhúsleves füstölt fürjtojással

A reneszánsz lakomák egyik legkedveltebb különlegessége volt az itáliai konyhaművészet legendás aprósága, a fürjtojás. Naná, hogy mi is felvettük 2017-es étlapunkra! Mert bár nincs könnyű dolga egy olyan étteremnek, mely valamilyen módon szeretné leképezni 21. századi...

Már készül is új étlapunk és az itallapunk

Ahogyan arról korábbi cikkünkben már meséltünk, a január és a február nálunk a tervezgetés, a készülődés időszaka. Az év végét követő, nyugalmasabb periódus azonban 2017 első hónapjában már most igazán termékenyre sikeredett… Vagy hogy éljünk a szójáték adta...

Receptek a középkorból – „Jer, immár nyúljunk az malaczokhoz”

Ha középkori életérzés, akkor malacsütés. Lelki szemeink előtt egész biztosan meglátjuk a nyárson forgatott malacot, ha szóba kerül a középkor, vagy épp középkori receptekről, étkekről gondolkodunk. A Szakács Tudomány természetesen ezt az izgalmas területet is érinti....

Mennyiség, vagy minőség? Középkori reformkonyha

Igaz volna, hogy a középkori Európa embere abszolút egészségtelenül táplálkozott? Tényleg csak a mennyiség számított? Nehéz elképzelni… Pedig a történészek egyöntetűen úgy vélik, hogy a középkori éttermek megfelelői alapvetően arra hajtottak, hogy vendégeiket a...